Psycholoog Leiden

Praktijk van Elze Moons
bg

Hoe cliënten mijn hulp ervaren

Hieronder vind je een uitgebreid aantal echte reacties over mijn hulp en begeleiding en lees je hoe andere cliënten het hulptraject ervaren hebben, waardoor je je een beter beeld kunt vormen van hetgeen ik te bieden heb.


Bas:

"Elze heeft mij geholpen mijn koers te vinden in een moeilijke fase van mijn leven. Ze is oprecht, betrokken, kundig en nieuwsgierig. Ze voelt aan wanneer steun of juist nieuwe perspectieven nodig zijn en past haar gesprekken hierop aan. Haar persoonlijke stijl maakte dat ik mij vanaf het eerste contact prettig en welkom voelde."

Sandra:

"Voordat ik naar Elze ging zat ik niet lekker in mijn vel. En was op zoek naar hulp en kwam in contact met Elze. Zij heeft mij vanaf dag 1 een goed gevoel gegeven. Er was een enorme klik. Ze gaf mij handvatten en inzichten wat mij goed geholpen heeft. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar. De sessies die ik bij Elze heb gehad heb ik als zeer fijn ervaren. Ik zit nu veel beter in mijn vel, ben happy en heb weer zin in het leven."

Jacqueline:

"Vanaf maart 2021 word ik behandeld door Elze. Zij heeft mij binnen 7 maanden een sterker en zelfverzekerder persoon gemaakt die eindelijk het gevoel heeft dat ze bestaat... Ik waardeer haar betrokkenheid, liefdevolle benadering en haar humor. Door haar voel ik mij vrij om te ZIJN wie ik ben."

Sabina:

"Als ik met Elze praat, voelt het als een gesprek met een dierbare vriendin. Ik word geaccepteerd voor wie ik ben zonder dat er een diagnose op mij wordt geplakt. Door haar holistische blik wordt er niet alleen gekeken naar mijn klachten, maar ook naar welke dingen mij een individu maken. Zo krijg ik handvatten om om te gaan met mijn klachten, maar wordt ook mijn identiteit en zelfvertrouwen gesterkt.

Niks wat je te zeggen hebt is te gek voor haar en met haar nuchtere maar empatische analyse kom ik bij de bron van mijn angst en kan ik deze gemakkelijker loslaten. Haar analyses worden gesteund door veel kennis en levenservaring. Na een gesprek met Elze voel ik mij klaar voor de wereld en zodra ik het even niet ben, schuif ik gelukkig zo weer bij haar aan voor een hart onder de riem."

Ivonne:

"Ik kwam bij Elze toen ik op een punt in mijn leven stond waarop ik erg ontevreden was over mijn eigen gedrag. Dit betrof zowel op mijn werk als ook prive. Mijn emoties gingen zo met me aan de haal, dat ik ze niet meer onder controle had. Elze heeft me geleerd waar deze emoties, dus deze pijn, vandaan komen. Ik heb ze kunnen plaatsen, maar vooral ook een weg kunnen vinden hoe er mee om te gaan. Doordat ik mij steeds sterker voelde worden, kwam ik meer in contact met mijzelf en kon ik ook veel meer van mijzelf laten zien.

Elze heeft behoorlijk wat levenservaring en daarmee creëert ze een veilige omgeving. Ze is erg analytisch en kan de vinger snel op de zere plek leggen. Haar scala aan methodieken en therapievormen zorgen ervoor dat ze voor de verschillende problemen altijd wel een juiste aanpak voor handen heeft. Ze sluit goed aan en in alles merk je dat ze oprecht geïnteresseerd is en je verder wil helpen. Ik zou Elze dan ook van harte aan willen bevelen!"

Kelly:

"Vanaf begin dit jaar (2022) kamp ik met paniek aanvallen. Een nieuwe (angstige) ervaring voor mij, waardoor ik veel activiteiten ben gaan vermijden. In augustus kwam ik bij Elze terecht en vanaf de eerste therapie sessie werd er een 'zaadje bij mij geplant', waardoor ik met begeleiding van Elze op een andere manier naar mezelf ging kijken en werken.

Nu, een maand verder, heb ik zo goed als geen last meer van paniekaanvallen die doorzetten. Gezien dit er vorige maand nog 4 tot 6 per dag waren, blijf ik mij verbazen tot wat je geest in staat is, als je maar de juiste begeleiding krijgt en ervoor open staat aan jezelf te werken. Elze haar therapie heeft mij inzichten in het verleden gegeven, waardoor ik heb ontdekt waar de paniekaanvallen en mijn gevoel van onbehagen waar ik al jaren mee kamp vandaan komen.

Stel jezelf open, werk aan jezelf en het allerbelangrijkste: zorg voor de juiste begeleiding hierin. Met haar open blik, enorme respect (zonder oordelen) en ervaring raad ik Elze hierbij iedereen aan."

Yasmin:

"Dertig jaar oud en in een complete persoonlijke crisis kwam ik bij Elze terecht. Al vanaf het eerste moment voelde ik mij gehoord en begrepen. Ze heeft mijn waarde als mens weer doen inzien en daarmee de basis weer opgebouwd. Elze neemt de tijd en pakt zowel de problemen uit het heden, maar kijkt ook naar eventuele problemen en gedragingen dat heeft kunnen ontstaan vanuit het verleden. Ik voel dat ik mijn leven weer terug heb en daar ben ik Elze heel dankbaar voor. Wat ik geleerd heb in de sessies neem ik de rest van mijn leven mee."

Marian:

"Na een lange periode van overbelasting en verlies lukte het mij niet meer om stabiel in het leven te staan. Ik was licht geraakt, sliep slecht, was ontevreden over contact met mensen om mij heen, neigde naar de slachtofferrol en kon moeilijker omgaan met tegenslag. Het roer moest om en ik kon niet meer ontkennen dat ik daar had hulp bij nodig. Ik kon snel bij Elze terecht en dat hielp enorm. Elze is een kalme, vriendelijke en deskundige vrouw. Zij stelt je op je gemak en brengt met gepast gevoel voor humor ook luchtigheid in de serieuze gespreksonderwerpen. De gesprekken vinden in een huiselijke omgeving plaats, waardoor ik mij ontspannen voelde. Haar aanpak in mijn geval was mij leren herkennen waarom ik op bepaalde gebeurtenissen reageer. Zo kon ik de oorzaak van mijn gevoel en gedrag beter verklaren. Daarbij kwam ook al snel onverwerkt leed naar boven, zonder dat ik mij daarin geforceerd voelde. Ik heb ervaringen uit het verleden opgeruimd en ben een stuk wijzer geworden over mijn oude manier van reageren. Ik kan nu anders met problemen omgaan, beter relativeren en voel mij bevrijd van zaken die onbewust veel invloed op mijn gemoedstoestand hadden. Elze, je bent een menselijke professional en een bijzonder fijn mens!"

Mieke:

"Omdat ik telkens weer tegen mezelf aanliep, te weinig zelfvertrouwen, erg gevoelig voor kritiek, én omdat mij bleek dat er diep van binnen bij mij een groot verdriet zat, ben ik gaan praten bij Elze. Zij had plek op korte termijn en dat kwam mij goed uit.

Elze is een enorm positieve supporter. Eerst dacht ik dat ze te soft was, maar dat was wel wat ik nodig had. Ik was namelijk te hard voor mezelf. Het is goed eens van een ander te horen hoe je ook positief tegen jezelf kan aankijken. Binnen een paar maanden werd voor mij duidelijk wat dat grote verdriet was en dat was voor mij een enorme eye-opener.

Elze luistert, oordeelt niet, geeft commentaar en laat je vooral zelf tot ontdekkingen komen."Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Psycholoog Moons in Leiden

Elze Moons

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen