Psycholoog Leiden

Praktijk van Sonja Schalken
bg

Hulp bij persoonlijke groei

"Worden wie je bent" is een uitspraak van Friedrich Nietzsche. Door je ervaringen, de manier waarop je met pijn en verdriet omgaat (copingsmechanismen of afweermechanismen) ben je van alles “geworden”; een kern met veel laagjes erom heen. En op een bepaalde manier is dat ook goed, je moet je kwetsbare zelf soms beschermen tegen de buitenwereld.

Maar soms nemen die afweermechanismen het over; verstarren de afweermechanismen als het ware en weet je zelf niet meer hoe dat kwetsbare gedeelte van je “ik” eruit ziet. Je voelt niets meer, je kunt niet meer bij je gevoel. En zo wil je NIET verder; je wilt jezelf kunnen zijn, je wilt jezelf begrijpen, je wilt de regie terug over je eigen leven en geen speelbal zijn in de spelletjes van anderen.

Meestal krijg je wel iets op je pad dat je duidelijk maakt dat er een omkering, een transformatie moet gaan plaatsvinden; je wordt ziek, je krijgt een ongeluk, je verliest een dierbare of je werk... Samen met mij zoeken we naar betekenisgeving wat persoonlijk groei betekent, want transformeren is groeien.

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek
Tags: persoonlijke groei, transformatie, ondersteuning, coaching, leiden

Psycholoog Schalken in Leiden

Sonja Schalken

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen