Psycholoog Leiden

Praktijk van Sonja Schalken
bg

Therapie bij burn-out in Leiden

Je bent opgebrand, hebt nergens meer zin in en niets is meer leuk. Je bent doodmoe, je hebt geen trek of je snoept en snaait juist de hele dag door, de seks staat op nul, je partner irriteert je alleen maar... kortom, je hebt een burn-out.

Jezelf voorbij gelopen?

Je voelde waarschijnlijk dat er iets niet goed ging, maar kon er niet de vinger op leggen. Van nature ben je een harde werker; je wilt het graag goed doen. Je hecht aan de goedkeuring van anderen. Misschien vind je die ander soms zelfs belangrijker dan jezelf en loop je jezelf te vaak voorbij; misschien huil je ook veel sneller en dan juist wanneer je dat eigenlijk niet wilt. Hoe dan ook, HET GAAT NIET LANGER ZO.

Wij gaan er samen naar kijken hoe het zo gekomen is en waar het vandaan komt dat je niet naar dat stemmetje geluisterd hebt dat je adviseerde het kalmer aan te doen, lief te zijn voor jezelf, wat minder hard te zijn voor je zelf en rust te nemen als je dat nodig hebt. Want ook jij mag er zijn, bent waardevol en hebt bestaansrecht. Je hoeft niet te presteren om er te mogen zijn.

Of heb je je werkelijke behoeften genegeerd?

Het kan ook zijn dat je burn-out voortkomt uit het feit dat je eigenlijk iets heel anders wilt, maar daar niet naar hebt gehandeld. Wil je soms ander werk of werkt je relatie voor jou niet meer en heb je onvervulde wensen en verlangens op dat vlak? Het gaat allemaal aan bod komen in het proces naar herstel.

Ook gaan we kijken naar je fysieke toestand. Eet je wel, beweeg je wel voldoende, goed slapen is vaak ook een probleem, enz.

Samen aan de slag

Heb je te maken met een burn-out of wil je voorkomen dat je op dat punt komt? Neem dan gerust contact met me op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Je bent bij mij van harte welkom.


Tags: burnout, burn-out, stress, overspannenheid, reintegratie, therapie, leiden

Psycholoog Schalken in Leiden

Sonja Schalken

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen