Psycholoog Leiden

Praktijk van Sonja Schalken
bg

Therapie bij traumaverwerking

Er zijn dingen in je leven gebeurd die voor jou heel pijnlijk en verdrietig zijn geweest. Je jeugd kan bijvoorbeeld vol zitten met ervaringen waar je nog steeds last van hebt. Of je hebt oorlogssituaties meegemaakt, hebt nachtmerries en andere herbelevingen ervan en kampt met PTSS. Het kunnen dus hele nare fysieke ervaringen zijn geweest die hun sporen hebben achtergelaten, maar ook psychologische trauma's door bijvoorbeeld verwaarlozing of pesten, wat ook beschadigende ervaringen zijn met enorm veel impact op het slachtoffer. Wat de oorzaak en uitwerking van het trauma ook is, we gaan daar samen naar kijken.

Het enige dat je pijn gaat verlichten is erover praten, in het contact met mij zul je je beter gaan voelen en zullen je emoties van woede en angst verwerkt gaan worden. Eigenlijk kun je met mij het over iedere situatie hebben waarin jij je zo vreselijk hebt gevoeld dat je het voelen “uitgesteld” hebt omdat het té pijnlijk was. Je hebt het krachtig verdrongen. Gun jezelf de ruimte om tot verwerking te komen, om weer verder te kunnen met je leven door acceptatie dat die vreselijke dingen gebeurd zijn!

En weet: je geboorte is al gelijk een trauma (dat dus iedereen heeft!) door de manier waarop dit plaatsvindt. Het vormt je al met patronen voor de rest van je leven. Als je je dat bewust wordt is het al heel anders!

Ik leer je anders te kijken naar dezelfde zaken; wegnemen kan niemand ze voor je; wel houd je op met vluchten en krijg je rust in jezelf, wetende dat jij er mag zijn met al je “dingetjes”, met al je gestolde leed, met alles wat zich vanuit jouw innerlijk aandient.

Maak een afspraak

Wil je weten hoe ik jouw kan helpen of wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met mij op.


Tags: trauma, verwerking, ptss, pesten, therapie, leiden

Psycholoog Schalken in Leiden

Sonja Schalken

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen