Psycholoog Leiden

Praktijk van Sonja Schalken
bg

Ondersteuning bij rouw en verlies

Je hebt een groot verdriet, bijvoorbeeld door het verlies van je man of vrouw, je kind, een goede vriend; verlies kan uit zoveel bestaan. Wat vaak vergeten wordt, is dat ook bijvoorbeeld het verlies van je werk of het verlies van je beweeglijkheid door pijn in een arm of been een periode van rouw met zich meebrengt. Het gaat over afscheid nemen van iets of iemand die je zo dierbaar was; of het minder worden van je lichaam waardoor er zoveel niet meer kan wat je voorheen zo graag deed.

Je gaat misschien door alsof er niets aan de hand is, want je wilt "flink" zijn; dat zegt je omgeving ook tegen je. Daardoor stop je je verdriet weg; je duwt het weg en het wegduwen (verdringing) kost energie. Je wordt er moe van. En dat is ook logisch, want wegdrukken en negeren is niet hetzelfde als verwerken.

Samen gaan we kijken hoe jouw rouwproces eruit ziet, want verdringen werkt niet bij veel pijn. We gaan kijken wat jij nodig hebt om je verlies te accepteren, zodat je weer verder kunt; wetende dat het verlies verweven is met je, maar dat je het aankunt, dat je het kunt verdragen!

Neem contact met mij op voor meer informatie


Tags: rouw, verlies, verwerking, therapie, leiden

Psycholoog Schalken in Leiden

Sonja Schalken

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen