Psycholoog Leiden

Praktijk van Elze Moons
bg

Over Elze Moons - Even voorstellen

psycholoog Leiden Elze Moons

Hallo, ik ben psycholoog Elze Moons. Wat fijn dat je hier bent om wat meer over mij en mijn achtergrond te lezen. Graag vertel ik op deze pagina dus kort wat over mijzelf en mijn carrièreverloop.

Van docent naar psycholoog

Wat het eerste deel van mijn carrière betreft is het wel duidelijk; ik heb 30 jaar voor de klas gestaan als docent Engels in het middelbaar onderwijs en gaf daarnaast ook les in Spaans en Frans aan volwassenen. Daarin stond voor mij het contact met de mens, het aandacht en respect voor elkaar hebben, altijd centraal. Ik heb dit werk dan ook met veel liefde en passie gedaan.

Er bleef echter altijd iets knagen. Ik wilde meer inzicht in mijzelf en ook in hoe andere mensen in elkaar staken. Ik wilde vooral andere mensen begrijpen, doorgronden en kunnen helpen. Daarom ben ik gaan studeren aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen en ben ik dieptepsycholoog geworden. Het werken met mensen en hen te helpen oplossingen te vinden voor zowel de problemen waar zij tegenaan lopen als hun levensvragen vind ik echt fantastisch werk om te doen. Weet dus dat ik therapie geven ervaar als verrijkend voor zowel de cliënt (jij dus!) als voor mijzelf.

Het voordeel van ervaring

Mijn leeftijd is een voordeel; buiten de studie en de aangeleerde methodieken put ik ook uit de ervaringen opgedaan in mijn eigen leven; daardoor heb ik net dat ietsje meer te bieden. Je zult merken dat er snel die "klik" is, dat je je snel thuis gaat voelen bij mij, dat er écht naar je geluisterd wordt en dat ik vanuit mijn karakter ook echt voor jou ga. Dat ik bevlogen ben in mijn werk als psycholoog blijkt ook wel uit het feit dat ik al heel wat cliënten in mijn praktijk heb kunnen helpen die elders maar niet verder kwamen. En dat maakt me trots.

In kernwoorden

Tenslotte nog enkele sleutelwoorden over mijn aanpak en tegelijk ook over wie ik ben: empatisch, bevlogen, fantasierijk, humoristisch, kunstzinnig, resultaatgericht, heel sportief, enthousiast, intuitief, gevoelig, diepgaand, hardwerkend.

Wees welkom

Spreken mijn profiel en werkwijze je aan en wil je graag samen aan de slag gaan? Dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Ik ben doorgaans in staat om op korte termijn een eerste afspraak in te plannen.

- Elze

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen