Psycholoog Leiden

Praktijk van Sonja Schalken
bg

Over mijn werkwijze

Ik werk niet volgens een star protocol; ik werk geen lijstjes af als het ware. Ik kijk naar degene die tegenover mij zit en sluit bij die persoon aan. Wat is het meest dringend, waar zit de meeste pijn, wat heeft die persoon nu van mij nodig, wat is de vraag die onder de hulpvraag zit, waar zit het psychisch lijden, waarom kom je écht bij mij...?

Ik kan daarbij teruggaan naar je jeugd, maar soms blijven we in het hier en nu omdat dat voorrang heeft. Ik zal je ook laten schrijven, tekenen of schilderen; wat het beste bij je past. Je komt zo steeds dichter bij je ware zelf en gaat dus als het ware beter zien. Wat je vervolgens ziet is niet altijd even prettig, maar het gaat je beslist helpen om betere keuzes te maken, namelijk de keuzes die bij je passen, keuzes die daadwerkelijk van jou zijn.

Uiteraard werken we samen aan jouw hulpvraag en hetgeen daaruit voorkomt, daar ligt onze prioriteit. Daarnaast leert iedere cliënt zichzelf bij mij grondig kennen. Dat is belangrijk, want zelfkennis is je basis. Je kan pas een volledig en rijk leven leiden als je weet wie je bent met je mooie kanten en ook je mindere kanten. Dat laatste noemen we in Jungiaanse termen de Schaduw. En in de Schaduw zit (behalve modder) ook een hele waardevolle pot met goud! Zelfs de oude Grieken wisten het al. Niet voor niets stond boven de toegangspoort tot het orakel van Delfi “KEN U ZELVE”!

Soms deel ik tijdens sessies ook voorvallen uit mijn eigen leven zodat je voelt en weet dat je niet alleen bent in je worsteling; dat anderen ook ingewikkelde levens hebben met tegenslag en dat biedt troost; je voelt je gehoord en gezien.

Kortom, je mag er zijn, je bent mens en als zodanig van waarde.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Psycholoog Schalken in Leiden

Sonja Schalken

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen wachtlijst meer
  • Geen verwijsbrief nodig


Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen